Profesioneel advies
Een goed resultaat
Skh-kwaliteitslabel

De BlowerDoortest

Een BlowerDoortest dan wel een luchtdichtheidsmeting, is bedoeld om inzichten te geven in het luchtverlies van een gebouw. Wij kunnen met onze apparatuur nauwkeurig meten en hiermee exact bepalen hoe luchtdicht uw gebouw is. De BlowerDoortest wordt vaak gebruikt om aan te tonen dat een gebouw voldoet aan de energieprestatie berekening en nu ook wel vaak genoemd BENG-eis. Daarom wordt het ook wel een Qv-10 meting genoemd. Natuurlijk is een BlowerDoortest niet alleen verstandig om te doen maar bij ons levert het daadwerkelijke inzichten op in uw bouw. Als uw bouw nog niet voldoet of u graag nog luchtdichter wilt bouwen, brengen wij met behulp van onze infrarood camera en/ of rook apparatuur luchtlekken voor u in beeld. Zo weet u wat er beter kan en kunt u de benodigde aanpassingen doen om het cijfer te halen of bij een volgende bouw nog luchtdichter te bouwen! Bij BlowerTechnic gaat het dan ook over meer dan een BlowerDoortest. Bij ons word elk project een luchtdicht succes.

Toch nog niet helemaal luchtdicht?

Helemaal niet erg. Wij kunnen ook lekdetectie uitvoeren om te laten zien waar luchtlekken zitten. Daarnaast geven wij door jarenlange ervaring professionele adviezen om deze luchtlekkages te verhelpen. Hoe doen we dit?

Thermografie

We gebruiken onze thermo grafische camera om koudebruggen en luchtlekken vasttestellen. Dit doen we doormiddel van temperatuurverschillen.

Rooktesten

We maken gebruik van rook om kieren en naden te identificeren en zichtbaar te maken.

De BlowerTechnic Werkwijze

Wij gaan verder dan een normale BlowerDoortest en helpen mee met luchtdicht bouwen. Dit is ons uitgangspunt. Wij staan voor de verbetering van luchtdichtheid in Nederland. Dit doen wij door onze strakke aanpak en manier van meten. Als het niet goed is krijgt u altijd een duidelijk lekverslag van ons met hoe u het volgende project wel luchtdicht kunt bouwen. Zo maakt u nooit dezelfde fouten.

Lekverslag

Een meting voor de Qv10 of voor luchtdichter bouwen? Wij helpen u van begin tot eind wat u wens ook is. Wij gaan voor kwaliteit en tillen u projecten naar het volgende level. Luchtdicht bouwen word steeds belangrijker. Zo leveren wij altijd een lekverslag indien het cijfer niet word gehaald met adviezen om het de volgende keer wel te halen.

Bouwbezoek 

Het bouwbezoek blijf voor grote gebouwen een must. Zo kunnen we goed afstemmen wat haalbaar is en hoe we het beste cijfer kunnen halen. Ook geeft dit meer rust en duidelijkheid. U krijgt hier ook een verslag van zo kunt u al voorbereidingen treffen om een nog beter cijfer te halen!

Checklist

Onze checklist geven wij mee om u gebouw voor te bereiden. Zo hoeft u geen zorgen te maken dat er onnodige luchtverliezen zijn. In de checklist staat exact waar u op moet letten en waar aan gedacht moet worden.

Advies over Luchtdichtheid

Wij streven ernaar om de beste mogelijke adviezen te geven over de luchtdichtheid. Zo kunt u altijd luchtdicht bouwen en is geen enkele eis een probleem voor u.

Neem contact op met een van onze Luchtdichtheidstesters

Email: info@blowertechnic.nl
of social media

Wanneer kun je een luchtdichtheidsmeting het beste uitvoeren?

IN DE RUWBOUW

Tijdens de ruwbouw een luchtdichtheidsmeting uitvoeren geeft al in het vroegste stadium de hulp die je nodig hebt op je project naar het volgende level te tillen. Je ziet zo direct waar de lekkage zit en waar je het nog kan verbeteren.

Oplevering nieuwbouw

De test is in veel gevallen verplicht om uit te voeren voor oplevering van een nieuwbouw woning. Indien je het cijfer in de EP-berekening hebt aangepast of dit met je klant hebt afgesproken gaan we het gebouw testen op luchtdichtheid. Voor het best mogelijke cijfer adviseren we dit 1 of 2 weken voor oplevering in te plannen.

RENOVATIE

Tijdens het begin van een renovatie kan een luchtdichtheidsmeting hele mooie inzichten geven in de luchtdichtheid. Als we kijken naar gebouwen van 20 a 30 jaar geleden zien we dat deze vaak 5 tot 10 keer zo slecht scoren als een nieuwbouw woning. Daarom kan een luchtdichtheidsmeting grote lekken in kaart brengen welke dan gelijk meegenomen kunnen worden tijdens een renovatie.