Profesioneel advies
Een goed resultaat
Skh-kwaliteitslabel

De BlowerDoortest

Een BlowerDoortest dan wel een luchtdichtheidsmeting, is bedoeld om inzichten te geven in het luchtverlies van een gebouw. Wij kunnen met onze apparatuur nauwkeurig meten en hiermee exact bepalen hoe luchtdicht uw gebouw is. De BlowerDoortest wordt vaak gebruikt om aan te tonen dat een gebouw voldoet aan de EP en nu ook wel vaak genoemd BENG eis. Daarom wordt het ook wel een Qv-10 meting genoemd. Natuurlijk is een BlowerDoortest niet alleen verstandig om te doen maar bij ons levert het daadwerkelijke inzichten op in uw bouw. Als uw bouw nog niet voldoet of u graag nog luchtdichter wilt bouwen, brengen wij met behulp van onze infrarood camera en/ of rook apparatuur luchtlekken voor u in beeld. Zo weet u wat er beter kan en kunt u de benodigde aanpassingen doen om het cijfer te halen of bij een volgende bouw nog luchtdichter te bouwen! Bij BlowerTechnic gaat het dan ook over meer dan een BlowerDoortest. Bij ons word elk project een luchtdicht succes.

Grote Gebouwen

Naast woningen en appartementen hebben wij de expertise om grote gebouwen te meten. Hier hebben wij al jarenlang ervaring mee ook vanuit België. Bij grotere gebouwen kan het heel voordelig zijn om een meting te doen op Qv10. De ervaring leert dat deze gebouwen meer volume hebben en dus makkelijker een beter cijfer kunnen scoren. Om een meting goed te laten verlopen van een groot gebouwen plannen wij altijd een bouwbezoek in. Zo zijn we voorbereid en weet u ook waar u aan toe bent. Doordat wij eerst een bouwbezoek doen lukt de meting bijna altijd in een keer. Dit zorgt ervoor dat u het beste cijfer de eerste keer haalt dit voorkomt dubbele kosten. Daarom gaan wij altijd voor het beste cijfer de eerste keer. Daarom is het bouwbezoek niet meer weg te denken. Bij het bouwbezoek komen we u project bekijken en kunnen we al luchtlekken in beeld brengen en ze al van te voren laten oplossen. Zo haalt u het beste cijfer de eerst keer. 

De BlowerTechnic Werkwijze

Wij gaan verder dan een normale BlowerDoortest en helpen mee met luchtdicht bouwen. Dit is ons uitgangspunt. Wij staan voor de verbetering van luchtdichtheid in Nederland. Dit doen wij door onze strakke aanpak en manier van meten. Als het niet goed is krijgt u altijd een duidelijk lekverslag van ons met hoe u het volgende project wel luchtdicht kunt bouwen. Zo maakt u nooit dezelfde fouten.

Lekverslag

Een meting voor de Qv10 of voor luchtdichter bouwen? Wij helpen u van begin tot eind wat u wens ook is. Wij gaan voor kwaliteit en tillen u projecten naar het volgende level. Luchtdicht bouwen word steeds belangrijker. Zo leveren wij altijd een lekverslag indien het cijfer niet word gehaald met adviezen om het de volgende keer wel te halen.

Bouwbezoek 

Het bouwbezoek blijf voor grote gebouwen een must. Zo kunnen we goed afstemmen wat haalbaar is en hoe we het beste cijfer kunnen halen. Ook geeft dit meer rust en duidelijkheid. U krijgt hier ook een verslag van zo kunt u al voorbereidingen treffen om een nog beter cijfer te halen!

Checklist

Onze checklist geven wij mee om u gebouw voor te bereiden. Zo hoeft u geen zorgen te maken dat er onnodige luchtverliezen zijn. In de checklist staat exact waar u op moet letten en waar aan gedacht moet worden.

Advies over Luchtdichtheid

Wij streven ernaar om de beste mogelijke adviezen te geven over de luchtdichtheid. Zo kunt u altijd luchtdicht bouwen en is geen enkele eis een probleem voor u.

Neem contact op met een van onze Luchtdichtheidstesters

Email: info@blowertechnic.nl
of social media

DE BLOWERDOORTEST VOOR HET ENERGIELABEL

Vroeger werkten we met de EPC deze is nu vervangen door de BENG (bijna energie neutrale gebouwen). De BENG is opgedeeld in drie hoofdstukken. In hoofdstuk 1 gaat het over energiebehoeften van een woning. Normaal gezien krijg je een forfaitaire cijfer voor de BlowerDoortest. Met de BlowerDoortest kun je het exacte cijfer van een gebouw bepalen. Vaak valt dit beter uit indien er word gedacht aan luchtdicht bouwen. Daarom is het in de meesten gevallen ook voordeliger om een BlowerDoortest te doen. Dit bespaard extra maatregelen, zoals bijvoorbeeld meer isolatie of betere isolatie aankopen. Moeten we dan alles laten testen met een BlowerDoortest? Dit zou natuurlijk wel het beste scenario zijn in de praktijk blijkt namelijk dat elke woning verschillende is en je altijd met andere lekken zit. Nu is het zo dat er is vastgesteld dat er per project 10 procent van de bouwen gemeten moet worden van elk project. Meer vragen over luchtdichtheid of over de BENG? Neem gerust contact op.